Keskiviikkona ukkostaa: Koko maassa nyt poik­keuk­sel­li­sia hel­tei­tä – ­kes­ki­viik­ko­na etenkin Länsi- ja Luo­teis-Lap­piin luvassa vaa­ral­li­sen voi­mak­kai­ta uk­kos­puus­kia

Kolumni: So­vin­non te­ke­mi­nen on pro­ses­si

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Voro, kuin puukkoa hei­lut­ta­va Pik­ku-Myy

-
Kansien välissä
Janne Kukkonen: Voro: Kolmen kuninkaan aarre, Voro 2: Tulikiven armeija ja Voro 3: Jumalten hauta.

Janne Kukkosen Voro-sarja on sarjakuvaa fantasian ystäville. Klassisessa seikkailutarinassa pieni mutta päättäväinen sankari on ainoa, joka voi pelastaa maailman suurelta pahuudelta. Niille, joille lajityyppi on vielä jäänyt vieraaksi, sarjakuvaromaani toimiikin hyvin johdatuksena fantasian maailmaan.

Sarjakuva-Finlandialla palkitussa aloitusosassa 10-vuotias Lilja, tuo rääväsuinen, puukkoa heiluttava Pikku-Myy, koetti tehdä vaikutuksen varkaiden kiltaan haastavalla ryöväyksellä. Tietämättään hän tulikin vapauttaneeksi muinaishautaan kätketyn tulijumalan, joka noustuaan uhkaa polttaa koko maailman.

Tuoreessa päätösosassa Jumalten hauta (Like, 2021) Ithiel on lopulta jollain keinoin kukistettava, mutta ensin on paettava itsensä kuoleman kynsistä ja selvitettävä Liljan salattu menneisyys.

Rovaniemellä kasvaneen Janne Kukkosen animaatiotausta näkyy elokuvamaisissa kuvakulmissa ja kohtauksissa, jotka loikkivat niin vauhdikkaasti kuvasta kuvaan, että lukija suorastaan unohtaa katselevansa paperille vangittuja hahmoja.

Sarjaan kuuluvat teokset Voro: Kolmen kuninkaan aarre (2016), Voro 2: Tulikiven armeija (2019) ja Voro 3: Jumalten hauta (2021).

Rovaniemen kaupunginkirjaston työntekijät esittelevät palstalla kirjaston kokoelmia ja toimintaa.

Lisää luettavaa

Tuoreita sarjakuvaromaaneja Lapin kirjaston kokoelmasta

Malin Falch: Pohjantuli 1, Peikkolaakso (2021)

Tiia Salmelin: Kuolleet puutarhat 1, Unten kaupunki (2021)

Anne Muhonen: Älä unohda minua (2021)

Kristian Huitula: Sarjakuva-Kalevala nykysuomeksi (2021)

Stan Sakai: Usagi Yojimbo 2, Ärjyvän lohikäärmeen salaliitto (2021)

Veli-Matti Ural: Ahava: Ensimmäinen lippu (2021)