Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vireä ja virkeä Ter­vo­la? – "Ta­sa­puo­li­ses­ti pal­ve­le­va auraus asu­tuil­ta teiltä lo­pe­te­taan"

Tervolan ämpäripäisyydellä on luotu ja ylläpidetty poikkeuksellisen hyvät kunnallispalvelut ja yritysympäristöt sekä vaalittu yhteisöllistä elämäntapaa. Näin Tervolan sivuilla lukee. Todellisuus on toista. Onko päättäjillämme pidemmän ajan missio siitä, että kunnan reuna-alueiden elämä on saatava tukahdutettua ja ihmiset keskitettyjen palvelujen äärelle asumaan?

Tekninen lautakunta päätti (24.2.) lakkauttaa kunnan ylläpitämän kaava-alueiden ulkopuolisten teiden talvikunnossapidon. Aiemmin hyvin perusteltu ja kuntalaisia tasapuolisesti palveleva auraus asutuilta teiltä lopetetaan. Viimeisetkin kuntapalvelut ajetaan alas haja-asutusalueelta. Tätäkö on demokratia ja tasa-arvoisuus? Näinkö luodaan illuusio siitä, että Tervola on ihmiselle hyvä ja sopiva paikka asua?

Lautakunta asettuu päätöksellään valtuuston yläpuolelle. Tein päätöksestä oikaisuvaatimuksen, minkä lautakunta hylkäsi. Ihmeelliseksi asian tekee se, että kunnanjohtaja esitteli aikaisemmin lautakunnan päätöksen hallitukselle hyväksyttäväksi, minkä se äänestyspäätöksellä hyväksyi. Onko kunnanjohtaja vilpittömästi ajamassa kuntalaisten tasapuolista etua?

Näin kepulikonsteja hyödynnetään Tervolassa, kun näennäisin perustein säästetään haja-asutusalueella asuvien kustannuksella.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi