Vii­kon­lo­pun ko­ro­na­seu­ran­ta: Sun­nun­tai­na Lapissa ja Län­si-Poh­jas­sa yh­teen­sä viisi uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, Pre­si­dent­ti Nii­nis­tö Ylellä: "Otan ko­ro­na­ro­kot­teen heti, kun tulen vuo­roon"

13.20 Sunnuntaina Lapissa ja Länsi-Pohjassa yhteensä viisi uutta koronatartuntaa, koko maassa 413 tapausta

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen mukaan Suomessa on todettu 413 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on epidemian alusta lähtien raportoitu yhteensä 27 631.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on raportoitu neljä uutta tartuntaa ja Lapissa yksi. Länsi-Pohjan tartunnoista kolme on Torniossa ja yksi Kemissä. Lapin tartunta on todettu Rovaniemellä.

Pohjois-Pohjanmaalla uusia tartuntoja on kirjattu 47. Tartunnoista on Oulussa 38, Ylivieskassa kolme, Iissä yksi, Kuusamossa yksi, Nivalassa yksi ja Tyrnävällä yksi. THL:n koronakartassa näkyy vain niiden kuntien tartuntamäärät, joissa on todettu yli viisi tartuntaa.


17.25 Oulussa 34 uutta koronatartuntaa

Oulussa on todettu lauantai-iltapäivään kello 15 mennessä 34 uutta koronatartuntaa, kertoo Oulun kaupunki. Tartuntamäärä on korkein kuluvalla viikolla.

Kaupungin mukaan nyt ilmaantuvalla tartuntojen vauhdilla ollaan päätymässä vähintään yhtä suuriin tartuntamääriin kuin viime viikolla. Tähän mennessä oululaisilla on tällä viikolla todettu 140 koronavirustartuntaa.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että annettuja suosituksia on erittäin tärkeää noudattaa, jotta koronatartuntojen määrä saadaan laskuun Oulussa.

Terveysjohtaja Jorma Mäkitalo painottaa eritoten karanteenisäännösten tarkkaa noudattamista.

– Karanteenissa ei lähdetä kodin ulkopuolelle lainkaan. Jos tarvitaan apua esimerkiksi kaupassa käymisessä, voi ruokaa tilata kotiin suoraan kaupoista tai apua pyytää sukulaisilta, ystäviltä tai naapurilta, Mäkitalo muistuttaa.

Presidentti Niinistö Ylellä: Otan koronarokotteen heti, kun tulen vuoroon

Presidentti Sauli Niinistö sanoo Ylen radio 1:n presidentin kyselytunnilla, että aikoo ottaa koronarokotteen heti, kun hän tulee saajavuoroon. Niinistö lisää, ettei kukaan ole kuitenkaan vielä antanut arpanumeroa.

Helsingin Sanomien eilen julkaistun kyselytutkimuksen mukaan kaikkiaan 56 prosenttia suomalaisista on valmis ottamaan koronavirusrokotteen, jos se on ensi vuoden alussa mahdollista.

Niinistö sanoo olevansa vakuuttunut, että kun rokotteiden antaminen pääsee käyntiin ja niistä on pelastavaa hyötyä, moni harkitsee kantaansa uudelleen.

Lue lisää: Pre­si­dent­ti Nii­nis­tö Ylellä: Otan ko­ro­na­ro­kot­teen heti, kun tulen vuoroon

11.59 THL: Suomessa on raportoitu 460 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on raportoitu 460 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 002 tartuntaa, mikä on 2 171 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

11.57 Venäjä aloitti koronarokotukset

Moskovassa on aloitettu koronavirusrokotukset maan omalla Sputnik-rokotteella. Riskiryhmiin kuuluvia rokoteaan kymmenillä klinikoilla.

11.47 Hoivakodissa Vihdissä neljä asukasta kuollut koronaan

Vihdissä Uudellamaalla sijaitsevan hoivakoti Viljonkodin neljä asukasta on kuollut yksikössä olleen koronavirusepidemian aikana, kertoo Karkkilan ja Vihdin sote-kuntayhtymä Karviainen.

Viljonkodissa on todettu marraskuun puolivälistä alkaen koronatartuntoja 11:llä asukkaalla ja seitsemällä henkilökunnan jäsenellä.

Kuntayhtymän mukaan epidemiatilanne on nyt rauhoittunut. Viljonkodin eristys päästiin purkamaan eilen.

Viljonkodin kuolemantapauksista uutisoi aiemmin Iltalehti.