pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Viikko alkaa Lapissa ki­reäs­sä pak­ka­ses­sa – tiis­tai­na sää lauhtuu

Kipakat pakkaset jatkuvat Lapissa vielä maanantain ajan. Forecan ennusteen mukaan Lapissa päivälämpötila vaihtelee 18–25 pakkassateen välillä.

Suomi kuuluu korkeapaineen alueeseen ja sää on enimmäkseen poutaista. Illasta alkaen etelätuuli voimistuu Lapissa ja länsirannikolla.

Tiistaina sää muuttuu kuitenkin nopeasti ja Lapissa ollaan laajalti -10 asteen vaiheilla. Vielä aamulla etelässä ja idässä pakkanen on paikoin kireää, ja varsinkin idässä pakkasta voi olla paikallisesti 25 astetta tai enemmänkin. Lapissa sekä läntisimmässä Suomessa kohtalainen tuuli estää säätä kylmenemästä yhtä paljon, Forecan sääkatsauksessa kerrotaan.

Keskiviikon ennusteen mukaan sää on Lapissa enää vain niukasti pakkasen puolella. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan Länsi-Lapissa saatetaan nousta jopa plussan eli suojasään puolelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.