Pääkirjoitus: Kunta 2.0 on jo ovella: Kun so­te-taak­ka karisee har­teil­ta, kun­nas­ta tulee ennen kaikkea kas­vat­ta­ja, kou­lut­ta­ja ja hyvän elin­ym­pä­ris­tön tur­vaa­ja

Hukkumiset: Joka toisen huk­ku­mi­sen taus­tal­la piilee suo­ma­lai­sil­le tyy­pil­li­nen sairaus

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vihreä ei avannut puo­lueen­sa lin­jauk­sia

Keski-Lapin vihreiden edustajana esiintynyt Marianne Juntunen kirjoittaa (LK 1.8.) minun ja Jorma Törmäsen mollanneen vihreitä. On totta, että kirjoitin vihreiden surkeasti epäonnistuneesta energiapoliittisesta linjasta (LK 23.7.). Se ei kuitenkaan ollut mollaamista, vaan täysin faktoihin nojaavaa tietoa.

Omassa kirjoituksessaan Juntunen ei juuri puutu vihreiden energiapolitiikkaan, vaan tyytyy toteamaan linjausten löytyvän vihreiden kotisivuilta. Olisin odottanut, että hän edes hieman avaisi vihreiden linjaa, kun väittää minun ja Törmäsen mollanneen vihreiden linjauksia. Olen käsittänyt, että lehden yleisökirjoituksia lukevat muutkin kuin itse kirjoittajat. Ainakin itselleni on tullut kovasti kehuja kirjoituksestani. Väitän kuitenkin, ettei kovinkaan moni lukija ala tutkimaan vihreiden ohjelmaa Juntusen, Törmäsen tai minun kirjoituksen pohjalta.