Tähtijuttu: Sallaan muut­ta­nut brit­ti­per­he muunsi kou­lu­bus­sin ma­joi­tus­ti­lak­si

Kolumni: Tunsin kerran nuoren ve­nä­läis­mie­hen, ja nyt mietin, onko hän kut­sun­to­ja pa­ke­ne­vien jou­kos­sa

Tilaajille

Ver­kos­sa voisi ää­nes­tää ter­veys­tur­val­li­ses­ti myös ko­ro­na-ai­ka­na – tämän takia netissä ää­nes­tä­mi­nen on aiemmin tyr­mät­ty

Keskustelu kuntavaalien järjestämisestä korona-aikana voi jälleen nostaa keskusteluun sähköisen äänestyksen. Nettiäänestystä selvitettiin Juha Sipilän hallituskaudella, mutta asiaa pohtinut työryhmä piti riskejä hyötyjä suurempina, eikä asiassa edetty.

Puolueiden puheenjohtajat osallistuivat koulutusalan kuntavaalitenttiin tammikuun lopussa.
Puolueiden puheenjohtajat osallistuivat koulutusalan kuntavaalitenttiin tammikuun lopussa.
Kuva: Mauri Ratilainen

Suomen kuntiin valittaneen uudet päättäjät huhtikuun puolivälissä, vaikka vaalien siirtämistä on väläytelty koronatilanteen vuoksi. Siirtotarvetta on perusteltu virusmuunnoksilla sekä sillä, että "nukkuvien" osuus kasvaa, koska osa äänioikeutetuista jää kotiin tautipelossa tai karanteeniin määrättyinä.

Kansliapäällikkö Pekka Timonen vahvisti perjantaina Ylelle ja STT:lle, että oikeusministeriön virkamiehet esittivät kuntavaalien siirtoa. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ja puoluesihteerit kuitenkin tyrmäsivät ehdotuksen. Myös eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) lähti Ylen haastattelussa lauantaina siitä, että vaalit järjestetään ajallaan.