työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

pääkirjoitus: Hal­li­tus­neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta – se tar­vit­see sel­viy­tyäk­seen korkeaa krii­sin­sie­to­ky­kyä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ve­nä­läis­tu­ris­mi olisi pitänyt sallia

Venäläisturistit eivät tuo euroja tänä vuonna uuden vuoden juhliin Lapin, eivätkä myöskään Itä-Suomen matkailukeskuksiin ja palveluihin. Suomen hallitus kielsi heidän pääsynsä maahan, syynä Ukrainan sota. Tavallinen venäläinen ei ole millään muotoa syyllinen sotaan, mutta ministereiden oli mukava leikkiä vielä jatkosotaa, jonka Suomi hävisi ja sen jatkona saksalaiset hävittivät Lapin perusteellisesti.

Venäläisillä on toki maita, minne matkustaa. Esimerkiksi Turkki on lisännyt kymmeniä lentoja Venäjältä Alanian turistirannoille. Alanian johto on jopa perustanut sitä varten uuden lentoyhtiön. Kaikki arabimaat ovat kiitollisia venäläisturisteista. Arabiemiraateissa esiintyvät venäläistaiteilijat. Egyptikin on lisännyt venäläisturistien määrää ja myös Vietnam on venäläisten mielipaikka. Palvelu toimii.

Venäläiset ovat löytäneet kotimaansa ja entiset Neuvostoliiton jäsenmaat. Joulun ajan suosikkipaikka on Vologdan läänissä sijaitseva Viliky Ustjuk, missä on pakkasukon kotipaikka. Sinne pääsee useilla lennoilla joka päivä uuden vuoden aikaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.