työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

pääkirjoitus: Neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ve­gaa­nien mie­len­osoi­tus­is­ku Ra­nual­le to­teu­tui vii­kon­lop­pu­na –ak­ti­vis­tien vaa­ti­mus oli kui­ten­kin suun­nat­tu väärään osoit­tee­seen: "Kyllä maail­maan mie­li­pi­tei­tä mahtuu"

Ranua Resortin mukaan sen ravintoloissa on tarjoilla monenlaisia kasvisruokia ja pyynnöstä myös täysvegaaniruokaa. Kunnanhallitus ei kuitenkaan päätä ravintoloiden ruokalistoista, vaikka vegaanit näin ilmeisesti ajattelivat.

Pieni vegaaniaktivistiryhmä järjesti Ranuan eläinpuiston edustalla mielenilmauksen lauantaina 4. maaliskuuta. Mielenosoittajat vaativat, että suosittu matkailukohde muuttaa tarjoamansa ravintoloissa täysin kasvispohjaiseksi.

– Eläinpuisto kiihdyttää lajikatoa tarjoamalla eläinperäisiä ruokia ravintoloissaan ja on tietoinen eläintuotannon yhteydestä kuudenteen massasukupuuttoaaltoon, muttei silti toimi. Tämän takia vaadimme, että Ranuan eläinpuiston ravintola ryhtyy täysin kasvipohjaiseksi, porukan puuhamies Benjamin Pitkänen kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Vegaanivaatimuksen kohteena oli Ranuan kunnanhallitus, jonka pitäisi niin sanotusti ottaa koppi asiasta. Eläinpuiston ja matkailupalveluiden taustayhtiö, Ranuan seudun matkailu oy, on sataprosenttisesti kunnan omistama yhtiö.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.