Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­koe­ro­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ve­den­pin­ta nousee Tor­nion­joel­la ainakin sun­nun­tai­hin asti, Ou­nas­joel­la voi tulla suurin tulva vuoden 2005 jälkeen

Tornionjoella vedenpinta nousee ainakin sunnuntaihin tai jopa alkuviikkoon asti, Lapin ely-keskus ja Suomen ympäristökeskuksen Tulvakeskus tiedottavat.

Pellossa vedenpinta on korkeimmillaan sitten vuoden 1968 suurtulvan. Pinta nousee vielä 10–20 senttimetriä, mahdollisesti enemmänkin.

Torniossa Tornionjoen vedenpinta on nyt kahden vuoden takaisen kevättulvan tasolla. Ennusteen perusteella vedenkorkeus nousee viikonloppuna vielä puolisen metriä. Tornioon on odotettavissa siis suurin tulva puoleen vuosisataan.

Tulvahuipun ennustetaan Torniossa jäävän tulvapenkereiden reunojen alapuolelle, mutta Tornionjoen alapuolella monia teitä on suljettu ja yksittäisiä rakennuksia on vaarassa kastua.

Tornionjoella ennusteiden epävarmuudet ovat suurempia kuin Ounasjoella, sillä Pajalasta Ruotsin suunnalta tulevista virtaamista ei saada täysin reaaliaikaista havaintoa ja havaintotietoja on muutenkin Ruotsin puolelta niukemmin saatavissa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi