Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Häiriö: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vatanen vastaa syy­tök­siin Boreal Bio­re­fin kie­mu­rois­ta

Boreal Bioref Oy:n (BB) tase oli yli viisi miljoonaa euroa negatiivinen kesällä 2020. Järjestimme 660 miljoonan euron suuruisen oman pääoman ehtoisen rahoituspaketin ja tarjosimme tätä Camcelle. Osana kokonaisuutta tarjosimme Camcelle mahdollisuutta rahoittaa BB:ia 150 miljoonan euroa lainalla, jossa oli yli 8 % vuosituotto ja markkinaehtoinen takaus.

Silvin Carl Krigstrom piti ehdotusta hyvänä, mutta Camce ja BB:n rahoituksen neuvonantaja vastustivat sitä, koska Camce olisi jäänyt vähemmistöomistajaksi. Kesän ja syksyn aikana Camce/Silvi hylkäsi kaikki tekemämme rahoitusehdotukset. Emme ole veloittaneet näistä järjestelyistä BB:tä eurosenttiäkään.

Perustajakolmikko ja Silvi eivät viidessä vuodessa saaneet järjestettyä rahoitusta kuin alle 0,5 prosenttia hankkeen tarvitsemasta miljardista. Rahoituksen vertaaminen lottokuponkiin kertoo perustajakolmikon asenteesta rahoituksen järjestelyyn. Ylipäätänsä liiketoiminta tuntui olevan heille harrastetoimintaa. Ilman tehtyä yritysjärjestelyä BB olisi joutunut hakeutumaan maksukyvyttömyysmenettelyyn tämän vuoden alussa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi