Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­koe­ro­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vas­tuul­lis­ta mo­ni­muo­toi­suut­ta rek­ry­käy­tän­töi­hin

Näkökulma

Organisaatiot korostavat toiminnassaan vastuullisuutta, jonka katsotaan tuovan yrityksille myös kilpailuetua. Vastuu tarkoittaa sitä, että organisaatio ymmärtää toimintansa vaikutukset talouden lisäksi ympäristöön ja ihmisiin. Näin toimiva organisaatio hankkii uskollisia asiakkaita ja on houkutteleva työnantaja työntekijöille.

Kasvava osaajapula haastaa kehittämään myös rekrytointia eli työntekijän hakemista avointa työpaikkaa tai työtehtävää varten. Työelämään astuvat osaajat kiinnittävät enemmän huomiota siihen, miten eri organisaatiot edistävät työhyvinvointia, osallistamista ja monimuotoisuutta. Huomiota on hyvä kiinnittää käytännön toimenpiteisiin monimuotoisuuden edistämiseksi.

Työterveyslaitoksen mukaan organisaation moninaisuuden edistäminen alkaa yhdenvertaisista ja syrjimättömistä rekrytointikäytännöistä. Anonyymi rekrytointi on yksi mahdollisuus monimuotoisuuden edistämiseksi. Tarkoituksena on ehkäistä syrjintää rekrytoinnissa ja kiinnittää rekrytoijien huomio ennen kaikkea hakijan osaamiseen ja kyvykkyyteen.

Anonyymi rekrytointi auttaa keskittymään työnhaussa seikkoihin, jotka ovat työnteon kannalta oleellisia: osaamiseen ja asenteeseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.