Vas­taan­ot­to­kes­kuk­ses­sa asu­val­la hen­ki­löl­lä on todettu ko­ro­na­tar­tun­ta Ro­va­nie­mel­lä – ta­pauk­ses­sa on ase­tet­tu ka­ran­tee­niin 31 hen­ki­löä

Myös yhdellä Kittilässä työskentelevällä henkilöllä on todettu tartunta.

Suomen punaisen ristin (SPR) vastaanottokeskuksessa asuvalla henkilöllä on todettu koronatartunta Rovaniemellä.

Tapauksen vuoksi terveysviranomaiset ovat asettaneet karanteeniin 31 henkilöä.

Tartunta todettiin lauantaina. Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broaksen mukaan myös toisella vastaanottokeskuksessa kirjoilla olevalla henkilöllä on todettu tartunta, mutta hän on jo siirtynyt toiselle paikkakunnalle eikä ole ollut tartuttava vielä Rovaniemellä ollessaan.

Vastaanottokeskuksen tartuntaan liittyy linja-autoaltistuminen viikon alkupuolella.

Tartunnan saanut henkilö on ajanut bussilla numero 5 Ounasrinteeltä Rovaniemen keskustaan maanantaina 16. marraskuuta ja tiistaina 17. marraskuuta kello 8.20–8.45.

Tuohon aikaan bussissa olleiden kannattaa hakeutua koronatestiin hyvin lievissäkin oireissa.

Infektioylilääkäri Markku Broas muistuttaa myös kaikkia lappilaisia, että julkisissa tiloissa ja liikennevälineissä on voimassa maskisuositus.

Viikonlopun aikana on todettu myös yksi tartunta Kittilässä töissä käyvällä henkilöllä. Tähän tartuntaan liittyy myös ravintola-altistuminen Gondoliravintolassa Levillä viime tiistaina kello 14–14.30. Samaan aikaan ravintolassa asioineita pyydetään tarkkailemaan vointiaan erityisen huolellisesti.

Muokattu 22.11.2020 kello 17.33: Lisätty tieto linja-autoaltistumisesta.