Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Vastaa ky­se­lyym­me: Mikä nimi on paras? Pe­rä­poh­jo­la, Län­si­poh­ja vai Me­ri-Lap­pi?

Meri-Lappi. Länsipohja vai Peräpohjola?
Meri-Lappi. Länsipohja vai Peräpohjola?
Kuva: Pekka Aho

Perämerta ympäröivän aluetta  on nimitetty viime vuosina Länsipohjaksi, Peräpohjolaksi ja tuoreimpana nimityksenä 1980-luvulla kisaan on tullut myös Meri-Lappi.

Emeritusprofessori Ilmo Massa Helsingistä ja tuottaja Hannu Alatalo Torniosta kirjoittivat Lapin Kansassa eri nimitysten taustoista ja avasivat pelin Peräpohjola-nimityksen käytön puolesta.

He kirjoittavat mielipidekirjoituksessaan, että Meri-Lappi-käsite syntyi 1980-luvulla torniolaisessa mainostoimistossa.

Kemin-Tornion matkailijayhdistys oli antanut mainostoimistolle toimeksiannon markkinoida aluetta. Se esitti alueelle nimeä Meri-Lappi, koska matkailijapiireissä pidettiin siihen aikaan tärkeänä, että Kemi-Tornion alue leimautuisi osaksi kansainvälisesti vetovoimaisempana pidettyä Lappia.

Yritykset ja yhteisöt omaksuivat nimen nopeasti. Eniten mainostoimistossa juhlittiin Meri-Lappi-termin ilmestymistä säätiedotuksiin.

Mikä on noista kolmesta sinusta paras? Vasta kyselyymme ja voit myös perustella vastauksesi!