pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Var­hais­kas­va­tus vaa­ras­sa

Varhaiskasvatus on lapsen suunnitelmallisen ja tavoitteellisen kasvatuksen sekä opetuksen ja hoidon muodostama kokonaisuus, jossa painottuu erityisesti pedagogiikka. Se tukee lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hyvinvointia – tai ainakin sen pitäisi tukea ihannetilanteessa.

Varhaiskasvatuksen tilanne on akuutti ja haasteellinen. Ala kärsii työvoimapulasta ja resurssivajeista, ja kasvava eläköityminen lisää työvoimapulaa.

Moni ammattilainen äänestää jaloillaan ja vaihtaa työpaikkaa tai pahimmassa tapauksessa alaa. He turhautuvat tilanteeseen ja kokevat, että tekivät he mitä tahansa, tilanne ei parane. Alan henkilöstö ei pysty tekemään työtään niin hyvin kuin haluaisi. Pelkkä rakkaus lajiin ei enää riitä.

Ala ei ole vetovoimainen, työssä jaksaminen on haaste usealle, eikä palkkaus ole kilpailukykyinen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.