Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Van­hus­ten­hoi­toa val­vot­ta­va te­hok­kaam­min

Olemme kuulleet valitettavista hoivayksiköissä tapahtuneista koronakuolemista ja muista kuolemista, joissa poliisi tutkii johtavien viranhaltijoiden ja muiden johtavien henkilöiden osuutta. Rikosnimikkeitä tutkinnassa ovat muun muassa kuolemantuottamus, vammantuottamus, vaaran aiheuttaminen, virkavelvollisuuden rikkominen, työturvallisuusrikos ja väärän tiedon antaminen. Tällaisia ei olisi koskaan saanut tapahtua.

Hoitajamitoitus on saatu lakiin ja se on otettava vakavasti. Jos työntekijöitä ei ole riittävästi, se aiheuttaa monia ongelmia. Riittävä määrä koulutettua hoitohenkilökuntaa on edellytys potilas- ja työturvallisuudelle. Asiakkailla ja työntekijöillä on lakisääteinen oikeus siihen, että työntekijöitä on riittävästi kaikkina vuorokaudenaikoina.

Valvontaviranomaiselle annettu kuva mitoituksesta ei aina vastaa todellisuutta. Ongelmana on ollut, että valvontaviranomaisen käynneistä on toisinaan ilmoitettu työnantajalle etukäteen ja henkilökuntaa on lisätty hetkellisesti. On myös esitelty virheellisiä työvuorolistoja todellisten ja toteutuneiden sijaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.