Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Van­hem­pia kuun­nel­ta­va avio­ero­ti­lan­teis­sa ta­sa­puo­li­ses­ti

Vanhempiensa avioeron kokee vuosittain noin 30 000 lasta. Valtaosa vanhemmista kykenee hoitamaan eroon liittyvät lasten asiat, sopimaan tapaamisista ja käytännön asioista hyvin keskenään. He pystyvät yhdessä tuomaan turvaa ja toiveikkuutta lastensa elämään.

Kaikkien lasten kohdalla ei ikävä kyllä ole näin. Osa vanhemmista toimii väärin suhteessa lapsiin ja toiseen vanhempaan. Oma paha olo, katkeruus ja epäonnistuminen halutaan kostaa toiselle osapuolelle. Alkaa vieraannuttaminen toisesta vanhemmasta.

Vieraannuttamisessa toinen vanhempi, pyrkii hankaloittamaan lapsen suhdetta toiseen vanhempaan monin eri tavoin. Lasta manipuloidaan esimerkiksi negatiivisilla ja valheellisilla puheilla. Lisäksi tiedetään tapauksista, joissa toinen vanhempi, yleensä äiti, estää erilaisilla tavoilla lapsen ja isän tapaamiset. Tarkoituksena ilmeisesti on, ettei lapsi haluaisi olla toisen vanhemman kanssa. Vieraannuttamisen voidaankin sanoa hyvällä syyllä olevan yksi perheväkivallan muoto, jonka uhreina ovat toinen vanhempi ja lapsi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.