Rakentaminen: Bud­jet­ti paukkui rajusti yli: Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nus maksaa jopa 40 mil­joo­naa euroa ar­vioi­tua enemmän

Uutisanalyysi: Su­per­tap­pa­jia vai nälkään kuol­lei­ta poroja?

Kolumni: Kuka ha­luaa­kaan sopia työ­eh­dois­ta ja pal­kois­ta pai­kal­li­ses­ti ja kuka taas ei?

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Tilaajille

Valtio on jakanut Lappiin 47 mil­joo­naa euroa yri­tyk­sil­le kus­tan­nus­tu­kea – katso suu­rim­mat tuen­saa­jat

Yritysten kustannustuki nostaa ylös esimerkiksi liikevaihtonsa puolittanutta ja juuri ennen koronaa laajentanutta Levin kylpylähotellia. 1,78 miljoonalla eurollaan se on suurin tuensaaja tähän mennessä Lapissa.

Juuri ennen koronan puhkeamista Levin kylpylähotellille valmistui uusi laajennusosa jouluksi 2019.
Juuri ennen koronan puhkeamista Levin kylpylähotellille valmistui uusi laajennusosa jouluksi 2019.
Kuva: Tuukka Uimonen

Lappilaisille yrityksille on ollut selvää hyötyä valtion viime ja tänä vuonna koronan takia myöntämästä kustannustuesta. Käynnissä on parhaillaan neljäs hakukierros. Tähän mennessä tukea on myönnetty Lapissa yhteensä 47 miljoonaa euroa. Ylivoimaisesti eniten tukea on saanut matkailu- ja ravintola-ala ja paikkakunnista Rovaniemi.

Lapin isoin kustannustuen saaja on Levi Hotel Spa -kylpylähotellia pyörittävä Levin Matkailukeskus oy. Yhtiö on saanut neljällä hakukierroksella yhteensä 1,78 miljoonaa euroa yritysten kustannustukea viime ja tämän vuoden aikana. Levin Matkailukeskuksen toimitusjohtaja Sanna Leinonen kertoo, että tuista on ollut merkittävä hyöty yhtiölle ja koko alalle.