Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Val­ta­kun­tien so­vit­te­li­ja – pre­si­dent­ti Martti Ah­ti­saa­ri oli Nobelin rau­han­pal­kit­tu ja monen maan san­ka­ri, joka antoi kasvot kan­sain­vä­li­sel­le Suo­mel­le

Martti Ahtisaari (1937–2023) oli 1990-luvun lopun nousukauden presidentti, jonka merkittävimmät meriitit kertyivät muiden maiden rauhanvälittämisestä. Niistä ansioistaan hän sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2008. Ahtisaari on erityisen arvostettu Namibiassa ja Kosovossa, joiden itsenäisyyden ja valtioaseman vahvistamisessa suomalainen teki suurtyön.

Presidentti Martti Ahtisaari on poissa. Tiedon vahvistaa tasavallan presidentin kanslia.

Yhden ensimmäisistä kunnianosoituksista edesmenneelle Ahtisaarelle välitti Instagram-palvelussa toimittaja Rauli Virtanen, joka useissa vaiheissa raportoi Ahtisaaren urasta ja elämästä jutuissaan.

"Rauhan nobelistin ja ystävän elämänlanka on katkennut. R.I.P. Martti Ahtisaari", Virtanen kirjoittaa päivityksessään.

Ahtisaari on maailman mitassa yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista suomalaisista. Muistokirjoitusten ja kunnianosoitusten odotetaan virtaavan pian kaikkialta ainakin läntisestä maailmasta. Ahtisaaren välittäjän ja neuvottelijan työ muistetaan myös useissa kehittyvissä maissa etenkin Afrikassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.