Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Va­ka­vil­la ri­kos­epäi­lyl­lä voi olla vai­ku­tuk­sia luon­non­mar­jo­jen kau­pal­li­seen ke­räi­lyyn, mikä on täysin ul­ko­mais­ten poi­mi­joi­den varassa – jää­vät­kö marjat jat­kos­sa met­sään?

Pääkirjoitus // 1.11.2022

Helsingin käräjäoikeus vangitsi sunnuntaina työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallitusneuvos Olli Soraisen, jota poliisi epäilee törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Kyseessä on uusin käänne niin kutsutussa marjajutussa, missä thaimaalaisten marjanpoimijoiden epäillään joutuneen Suomessa ja mahdollisesti myös Ruotsissa työskennellessään ihmiskaupan uhriksi.

Oulun käräjäoikeus määräsi jo lokakuun alussa vangittavaksi Polarican toimitusjohtajan Jukka Kriston sekä yritykselle poimijoita Thaimaasta Suomeen värvänneen thaiyrittäjän. Heitä epäillään todennäköisin syin törkeästä ihmiskaupasta eli käytännössä muun muassa poimijoiden erehdyttämisestä, riistämisestä ja siitä, että he ovat teettäneet poimijoilla pakkotyönomaista työtä 2020–2022.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.