Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Häiriö: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vai­keu­te­taan­ko kylien elämää ta­hal­laan Ro­va­nie­mel­lä?

Rovaniemellä on pitkään jatkunut kiista uuden yksityistielain soveltamisesta kaupungin alueella olevien yksityisteiden avustus- ja ylläpitotoimiin. Elinvoimalautakunnan päätökseen (26.1.) on jätetty useita oikaisupyyntöjä. Kuntalaisryhmä Rovaniemen oikaisupyynnön on allekirjoittanut 1 043 henkilöä, muiden oikaisupyyntöjen lisäksi.

Elinvoimalautakunnan esittelijä, elinvoimajohtaja Jukka Kujala esittää virkamieskuntansa ja kaupungin lakimiehen tukemana oikaisuvaatimusten hylkäämistä viitaten muun muassa yksityistielakiin. Se edellyttää tiekuntien perustamista, jotta tielle voidaan myöntää avustusta. Mainitaan myös Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden toteamus: ”Rovaniemen kaupungilla on oikeus yksityistielain mukaan oikeus edellyttää tiekuntien perustamista.” Lain mukaan tiekunta pitää perustaa, jos tielle haetaan kunnan, kaupungin tai muun julkisyhteisön tukea.

Tiekuntia ei tarvita, jos kaupunki ylläpitää kaikki tiet. Miksi pitää tietoisesti luoda tarpeeton, valtava byrokratia? Mikään laki ei estä tai kiellä lautakuntaa päättämästä ylläpitää kaikkia kaupungin teitä, joiden varrella on vähintään yksi ympäri vuoden asuttu kiinteistö.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi