Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Vaa­ral­li­sia nes­tei­tä kul­jet­ta­neet ajo­neu­vot jäivät kiinni rat­sias­sa Enon­te­kiöl­lä – ­po­lii­sin mukaan vaa­ral­li­sen aineen merkit oli jätetty kul­je­tuk­sis­ta tar­koi­tuk­sel­la pois

Kaksi vaarallisia nesteitä kuljettanutta raskasta ajoneuvoa jäi kiinni viranomaisten yhteisratsiassa Enontekiöllä, kertoo Lapin poliisilaitos.

Kummassakin ajoneuvossa oli tuhansia litroja syövyttäviä ja palavia nesteitä, mutta kuljetuksen sisällöstä ei ollut ajoneuvoissa asianmukaisia merkintöjä. Lisäksi kuljetuksista puuttuivat kaikki vaarallisten aineiden kuljetuksissa vaaditut varusteet.

Poliisin mukaan aineet kuljetettiin tarkoituksella "pimeinä".

Onnettomuustilanteessa on tärkeä tietää, jos ajoneuvossa kuljetetaan vaarallisia aineita. Jos asianmukaisia merkintöjä ei ole, esimerkiksi pelastushenkilöstö joutuu vakavaan vaaraan.

Lapin poliisilaitos valvoi raskasta liikennettä Enontekiöllä torstain ja sunnuntain välisenä aikana yhdessä Tullin ja Rajavartiolaitoksen kanssa.

Partiot tarkastivat yhteensä 53 raskaan liikenteen kuljetusta. Niistä 90 prosenttia oli ulkomaalaisia.

Yhteensä 40 prosentille kuljetuksista tuli seuraamuksia erilaisista rikkeistä.

Raskaan liikenteen partioinnin ohella viranomaiset määräsivät neljä henkilöauton kuljettajaa ajokieltoon ylinopeuksien vuoksi. Suurinta ylinopeutta edenneen auton nopeus on 166 kilometriä tunnissa. Tieosuuden nopeusrajoitus oli 100 kilometriä tunnissa.

Kaikki valvonnan yhteydessä puhallutetut kuljettajat olivat selvin päin.