pääkirjoitus: Pe­rus­suo­ma­lais­ten ta­voit­te­le­ma maa­han­muu­ton tu­lo­ra­jan ki­ris­tys on ku­tis­tu­mas­sa kos­meet­ti­sek­si muu­tok­sek­si

kolumni: Vie­rai­den vaa­ti­mat­to­muus voi olla enemmän vai­vaan­nut­ta­vaa kuin toi­vot­ta­vaa

Kittilä-käräjät: Kit­ti­lä-ju­pa­kan kä­sit­te­ly jatkuu kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Uu­tis­toi­mis­to AP: Ma­riu­po­lin jär­kyt­tä­vän uu­tis­ku­van ras­kaa­na ollut nainen ja syn­ty­mä­tön lapsi kuo­li­vat

Toisessa kuvassa ollut äiti selvisi ja synnytti seuraavana päivänä.

Moskova/Kiova

Yhdessä laajimmalle levinneistä uutiskuvista Ukrainan sodasta esiintynyt raskaana ollut nainen on kuollut. Myös hänen syntymätön vauvansa kuoli, kertoo uutistoimisto AP.

AP:n keskiviikkona julkaisemassa kuvassa veristä alavatsaansa pitelevää naista kuljetetaan pois synnytys- ja lastensairaalasta Mariupolin satamakaupungissa. Venäläisjoukot tulittivat sairaalaa keskiviikkona.

AP:n haastattelemien sairaalalähteiden mukaan vauva yritettiin pelastaa keisarileikkauksella, mutta se ei onnistunut. Myös äiti menehtyi vammoihinsa.

Toisessa AP:n kuvassa esiintynyt, portaita laskeutuva raskaana ollut äiti sen sijaan on selvinnyt. Hän synnytti torstaina, ja lapsi selvisi hengissä.

Venäjä on väittänyt, että sairaala oli tyhjennetty ja sitä käytettiin tuliasemana. Portaita laskeutuneen naisen kuvaa se väitti lavastetuksi.

Mariupol on edelleen piiritettynä, eikä sinne toistuvista yrityksistä huolimatta ole saatu toimitettua apua.