Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Uu­ti­sa­na­lyy­si: Tenon varren asuk­kail­ta ky­sy­tään nyt malttia

Tenon lohilaskurit lupailevat kantojen vahvistumista, mutta hätäily olisi uhkapeliä. Oikeudellisesti lohenpyynnin tilanne Tenojoen vesistössä on epäselvä. Kumpi painaa enemmän: kalastuskielto vai KKO:n ennakkopäätös?

Lohen täysrauhoitus Tenojoen vesistössä ei kaikkia paikallisia kalastajia pidättele.

Utsjoelta kantautuvat huhut kertovat, että Vetsikon suunnalla on jo nähty lohenpyytäjiä, vaikka maaliskuussa hyväksytty laki kieltää lohenkalastuksen niin Tenon pääuomassa kuin sen sivujoissa.

Kesän edetessä ja lohennousun kiihtyessä kieltoa uhmaavia nähdään todennäköisesti enemmänkin. Joillekin kolmas kesä peräkkäin ilman lohta on liikaa.

Osa paikallisista myös tulkitsee, ettei kalastuskielto koske heitä.

Näin ajattelee ainakin Vetsikon osakaskuntaan kuuluva Anne Nuorgam, joka kertoo Lapin Kansalle aikovansa pyytää Vetsijoella lohta tänä kesänä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita