Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Uu­ti­sa­na­lyy­si: Karp­pi­nen, Kärnä, Mus­ta­jär­vi ja moni muu viime vaalien ää­ni­ha­ra­va luopui eh­dok­kuu­des­ta Lapissa – jopa 30 000 ääntä etsii nyt uutta kotia

Huhtikuun eduskuntavaaleissa Lapista valitaan vähintään yksi kokonaan uusi kansanedustaja. Kuudesta paikasta käydään kova kisa, jossa jatkokautta havittelevatkin saavat tehdä hartiavoimin töitä. Viime vaalien äänimagneettien jäljiltä vapaana on iso tukku ääniä.

Eduskuntavaaleista on kehkeytymässä Lapissa jännitysnäytelmä, jossa juuri mikään ei ole etukäteen varmaa.

Nykyisten seitsemän kansanedustajan paikan sijaan jaossa on enää kuusi paikkaa, mikä tekee kisasta ennennäkemättömän tiukan. Yksikään puolue ei voi luottaa nykyisen asemansa Lapissa säilyvän.

Maakunnan valtapuolue keskusta kärsii valtakunnallisesta kannatusluisusta, eikä se voi olla heijastumatta Lappiin.

Samaan aikaan perussuomalaiset tekee kannatuskyselyissä kovaa nousua ja kuroo umpeen kokoomuksen etumatkaa. On täysin mahdollista, että valtakunnallinen menestys siivittää perussuomalaiset myös lappilaiseen jytkyyn.

Riikka Karppinen (vihr.), Mikko Kärnä (kesk.), Markus Mustajärvi (vas.), Eeva-Maria Maijala (kesk.), Sari Moisanen (vas.) ja Kalervo Björkbacka (ps.) olivat vuoden 2019 eduskuntavaalien lappilaista ääniharavien joukossa. Tänä keväänä he eivät ole ehdolla vaaleissa. Kuka saa heidän äänensä?
Riikka Karppinen (vihr.),

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.