Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Uusi py­sä­köin­ti­ta­pa li­sän­nyt vaa­ra­ti­lan­tei­ta – ­vii­den metrin etäi­syys suo­ja­ties­tä unoh­tu­nut

Vuonna 2020 voimaan astunut uusi pysäköintitapa on lisännyt monella tapaa riskejä, kertoo LähiTapiola tiedotteessaan.

Kesällä 2020 voimaan astunut tieliikennelaki laajensi pysäköintimahdollisuuksia. Nykyisin auton tai muun ajoneuvon voi parkkeerata taajamassa tien vasempaan laitaan myös kaksisuuntaisella tiellä. Aiemmin tämä oli sallittua vain yksisuuntaisella tiellä.

Vaikka uusi pysäköintitapa on lisännyt parkkeeraamisen mahdollisuuksia kaupunkialueella, on se samaan aikaan LähiTapiolan mukaan aiheuttanut sen, että yhä useampi unohtaa jättää suojatien eteen vähintään viisi metriä tyhjää tilaa.

– Liian lähelle pysäköity ajoneuvo muodostaa näköesteen suojatielle ja vaarantaa esimerkiksi jalankulkijoiden turvallisuutta. Kun vielä huomioidaan, etteivät ohiajavat autot usein pysähdy virheellisesti pysäköidyn ajoneuvon vieressä, kuten pitäisi, seuraa tästä todella vaarallisia tilanteita, kertoo Helsingin kaupungin kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.