kolumni: Il­mas­to­pää­tök­sis­sä me­ga­luo­kan ai­ka­tau­lu­vir­he

Tähtijuttu: Kop­pi­mön­ki­jät ovat syr­jäyt­tä­neet mo­po­au­tot nuo­ri­son lii­ken­ne­vä­li­nee­nä

pääkirjoitus: Tuu­li­voi­ma tar­vit­see tuek­seen sää­tö­voi­maa, jonka riit­tä­vyys on uhat­tu­na

Tilaajille

Us­koi­sit­ko tätä ka­la­ku­kok­si? Suo­ma­lai­nen tapas eli sapas am­men­taa lei­ki­tel­len pe­rin­tees­tä – pik­ku­suo­lai­sis­sa re­sep­teis­sä mukana myös mi­ni­ra­men­bur­ger

Suolaiset suupalat maistuvat helteellä. Suomalaisista raaka-aineista tehtyinä tapaksista tulee hauskoja sapaksia. Kokeile yhdistää rohkeasti esimerkiksi kaakaota ja särkeä.

Kun supisuomalainen kalakukko lähtee tapasten kotimaahan Espanjaan, siitä tulee croquetas de pescado-gallo. Savumuikuista ja riisistä pyöräytetty pallo leivitetään ruis- ja korppujauhoissa ja friteerataan öljyssä.

Kun espanjalainen paella tulee puolestaan Suomeen ja tarjoillaan sapaksena eli suolaisena suupalana, se raikastuu jokiravunpyrstöistä ja yöttömän yön makeuttamista tuoreherneistä.