Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

UPM suun­nit­te­lee suurta bio­polt­to­ai­ne­teh­das­ta Kotkaan – Kaidin tun­ne­lis­sa ei näy valoa Kemissä

Kaidi Finlandin nettisivutkin katosivat verkosta. Yhtiön mukaan ne palautetaan, eikä jalostamohankkeesta ole luovuttu.

Metsäyhtiö UPM kertoo ryhtyvänsä suunnittelemaan suurta biopolttoainejalostamoa joko Kotkaan tai Rotterdamiin.

Biojalostamo tuottaisi vuodessa 500 000 tonnia uusiutuvia polttoaineita tie- ja lentoliikenteeseen. Merkittävä osa raaka-aineesta olisi puuperäisiä tähteitä ja sivuvirtoja UPM:n nykyisiltä tehtailta. Yhtiön mukaan tarkoitus on käyttää myös muita nestemäisiä tähde- ja jäteraaka-aineita.

UPM selvittää myös uusiutuvan energian avulla valmistetun vedyn käyttöä tuotantoprosessissa.

Perussuunnitteluvaihe kestävää vähintään vuoden. Jos siitä saadaan lupaava lopputulos, UPM ryhtyy harkitsemaan varsinaista investointipäätöstä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.