Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Sotaharjoitus: Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taus­har­joi­tuk­seen ja toimii nyt jouk­kueen va­ra­joh­ta­ja­na suu­res­sa Na­to-har­joi­tuk­ses­sa

Ul­ko­mi­nis­te­riö: Suomen suur­lä­het­ti­läs ja Kio­van-edus­tus­ton pal­ve­luk­ses­sa olleet suo­ma­lai­set ovat pois­tu­neet Uk­rai­nas­ta

Suomen suurlähettiläänä Ukrainassa on toiminut Päivi Laine. Kuva vuodelta 2019.
Suomen suurlähettiläänä Ukrainassa on toiminut Päivi Laine. Kuva vuodelta 2019.
Kuva: Laineen albumi

Suomen suurlähettiläs ja kaikki Kiovan-edustuston palveluksessa olleet suomalaiset ovat poistuneet Ukrainasta, kertoo ulkoministeriö tiedotteessaan. Henkilöstö poistui maasta turvallisuussyistä Venäjän aloitettua Ukrainassa sotilaallisen hyökkäyksen.

Ulkoministeriön mukaan edustuston toiminta jatkuu poikkeusjärjestelyin. Suurlähetystön paikallisesti palkattu ukrainalainen henkilöstö tukee edustuston työtä mahdollisuuksien mukaan. Ulkoministeriön mukaan heille on tarjottu mahdollisuutta siirtyä pois Kiovasta.

Edustuston asiakaspalvelu ja viisumi- ja oleskelulupahakemusten vastaanotto ulkoisella palveluntarjoajalla on toistaiseksi suljettu.

Ulkoministeriön matkustustiedotteessa kehotetaan poistumaan Ukrainasta välittömästi, mikäli se on vielä mahdollista.

Ukrainassa olevat voivat hätätapauksessa olla yhteydessä ulkoministeriön päivystyskeskukseen joko puhelimitse numeroon +358 9 160 55555 tai sähköpostitse osoitteeseen paivystys.um@formin.fi.