Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ul­ko­maa­lais­ta mies­kak­sik­koa epäil­lään tör­keis­tä var­kauk­sis­ta – ­tun­keu­tui­vat ikä­ih­mis­ten ko­tei­hin tau­lu­kaup­po­jen var­jol­la myös Lapissa

Puolasta Suomeen saapunutta mieskaksikkoa epäillään useista törkeistä varkauksista, Lapin poliisi tiedottaa.

Miesten epäillään tunkeutuneen eri puolilla Suomea ikäihmisten koteihin taulukauppojen varjolla ja anastaneen heiltä omaisuutta.

Poliisille ilmoitettiin huhtikuun lopulla ja toukokuun alussa Simossa, Sodankylässä ja Pelkosenniemellä tilanteista, joissa taulujen kaupustelun yhteydessä oli anastettu tai yritetty anastaa ikäihmisiltä omaisuutta.

Lapin poliisilaitoksen analyysi- ja tiedustelutoiminta havaitsi, että samoihin aikoihin eri puolilla Suomea poliisille oli ilmoitettu useasta samankaltaisesta tapauksesta. Kaikissa tapauksissa vanhusten asuntoihin oli tunkeuduttu röyhkeästi taulukauppojen yhteydessä ja anastettu omaisuutta kuten rahaa tai koruja.

Rikossarjan tutkintavastuu keskitettiin Lapin poliisilaitokselle, jossa kokonaisuutta on tutkittu toukokuusta lähtien rikosnimikkeillä törkeä varkaus ja törkeän varkauden yritys.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.