Koronarajoitukset: Ko­ro­na­mi­nis­te­ri­työ­ryh­mä pidensi ruo­ka­ra­vin­to­loi­den au­ki­olo­ai­ko­ja kol­mel­la tun­nil­la – mi­nis­te­reil­lä haluja jatkaa ra­joi­tus­ten ke­ven­tä­mis­tä myös esi­mer­kik­si teat­te­reis­sa ja kun­to­sa­leil­la

Tyh­jil­lään ollut päi­vä­ko­ti tu­hou­tui tu­li­pa­los­sa Tor­nios­sa – syt­ty­mis­syy­tä ei vielä tiedetä

Entinen päiväkoti tuhoutui palossa täysin.
Entinen päiväkoti tuhoutui palossa täysin.
Kuva: Sari Pelttari-Heikka

Tornion keskustan tuntumassa Ahjokadulla sijaitseva vanha tyhjillään oleva päiväkotirakennus paloi maan tasalle maanantaiaamuna. Pelastuslaitos sai tehtävän kello 5.37, kun ohikulkija teki palosta ilmoituksen.

Palo oli täyden palon vaiheessa, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Paloa on ollut sammuttamassa 11 pelastuslaitoksen yksikköä Kemi-Tornion, Keminmaan ja Haaparannan alueelta.

– Jälkisammutustyöt ovat käynnissä. Palo on saatu hallintaan, mutta rakennus tulee tuhoutumaan täysin, päivystävä palomestari Kirsti Heikkala kertoi.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta lähialueelle levisi palosta vaarallista savua, josta oli tullut Heikkalan mukaan ainakin yksi jatkotehtävä.

– Rakennukseen oli levinnyt savua, mutta meille ei ole tullut tietoon, että siitä olisi aiheutunut henkilövahinkoja.

Entisen päiväkodin palosta levisi runsaasti savua Miukin ja Torpin alueille. Kuva on otettu Tornionjoen vastarannalta.
Entisen päiväkodin palosta levisi runsaasti savua Miukin ja Torpin alueille. Kuva on otettu Tornionjoen vastarannalta.
Kuva: Sari Pelttari-Heikka

Miukin ja Torpin alueelle annettiin vaaratiedote leviävän savun vuoksi. Vaaratiedote purettiin myöhemmin aamupäivällä.

– Missä tahansa savussa on monenlaisia myrkyllisiä yhdisteitä. Jos savu painuu asutusalueille, se voi aiheuttaa keuhko- tai monisairaalle vanhemmalle ihmiselle ärsytysoireita tai hengenahdistusta. Vaaratilanne on annettu, jotta ihmiset sulkisivat ovet, ikkunat ja ilmastoinnit, Heikkala sanoi.

Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä.

– Syttymissyystä ei ole minkäänlaista tietoa. Todennäköisesti syttymissyyntutkinta tehdään, kun sammutustyöt ovat ohi ja rauniot jäähtyneet, Heikkala sanoi.

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla ja Heikkalan kommenteilla klo 8.27.

Juttua päivitetty tuoreilla tiedoilla kello 14.10.