pääkirjoitus: Po­la­ri­can ri­kos­epäi­ly kertoo mar­ja­lain toi­mi­vuu­den lisäksi siitä, ettei mar­ja­bis­nek­ses­sä hy­väk­sy­tä enää edes har­maal­la vyö­hyk­keel­lä ope­roin­tia

kolumni: Puo­lus­tai­si­ko­han pu­ti­nis­ti maa­tam­me?

Lapin kansan hirvilaskuri: Ter­vo­las­sa runsas vii­den­nes luvista on jo käy­tet­ty, isot sonnit jä­tet­tiin al­ku­kau­des­ta rau­haan: "Meillä oli naa­pu­ri­so­pi­mus"

Tilaajille

Tuu­li­voi­man ra­ken­ta­mi­sen en­nä­tyk­set pauk­ku­vat – Uusia voi­ma­loi­ta on val­mis­tu­nut nyt jo enemmän kuin koko viime vuonna

Pienille ja harvaanasutuille kunnille tuulivoimapuistot ovat lottopotti. Etelä–pohjois-suunnassa rakentamista määrittää väestötiheys, länsi–itä-suunnassa Puolustusvoimien lausunnot. Energiaomavaraisuuden painoarvo kasvaa Ukrainan sodan takia, joten tuulivoima etenee Suomessa myötätuulessa.

Tuulivoiman rakentaminen on nyt ennätysvilkasta. Kuva TuuliWatin tuulivoimapuistosta Simosta.
Tuulivoiman rakentaminen on nyt ennätysvilkasta. Kuva TuuliWatin tuulivoimapuistosta Simosta.
Kuva: Tiina Wallin

Tuulivoimaa rakennetaan Suomessa nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Alkuvuoden aikana valmistui 154 uutta voimalaa ja vuoden jälkimmäisellä puoliskolla tahti on oletettavasti vielä kiivaampi. Viimevuotinen rakentamisen ennätys oli 141 uutta tuulivoimalaa.

Myös kapasiteetissa on tänä vuonna rikottu aiemmat ennätykset. Viime vuonna kapasiteettia valmistui kaikkiaan 671 megawattia, kun tänä vuonna luku oli jo kesäkuussa 784 megawattia.