Pian kylmenee: Lapissa voi olla ensi vii­kol­la pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tuu­li­voi­maa ideo­lo­gi­sin pe­rus­tein

Jorma Kuistion mielipide tuulivoimasta perustuu ideologiseen näkemykseen, jossa tuulivoiman haitoista vaietaan (LK 7.9.). Tuulivoimayhdistyksen Anni Mikkosen mukaan (LK 23.8.) ”komposiittijätettä voidaan käyttää esimerkiksi sementin valmistuksessa”. Mistään tutkimuksesta ei ole kyse, vaikka Kuistio näin väittää.

Cardiffin yliopiston tutkimuksessa todettiin, että kaikissa siirto- ja jakeluverkoissa rikkihexafluoridikaasun (SF6) käytetty määrä lisääntyi 30–40 tonnia vuodessa. Nousu heijastui myös kaikkialla Euroopassa, kun 28 jäsenvaltion kokonaispäästöt 2017 vastasivat 6,73 miljoonaa tonnia hiilidioksidia. Se on sama kuin 1,3 miljoonan ylimääräisen auton päästöt tiellä vuodessa. Tutkimus on julkaistu muun muassa BBC:n sivuilla. SF 6:n päätöt eivät ole siis peräisin vain Aasiasta, kuten Kuistio kirjoittaa.

Energiavirasto arvioi viime vuoden heinäkuussa, että vanhojen tuulivoimaloiden tuki noin 335 miljoonaa euroa 2020, eikä vuosia sitten solmituista sopimuksista päästä täysin eroon vielä kymmeneen vuoteen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.