pääkirjoitus: Pe­rus­suo­ma­lais­ten ta­voit­te­le­ma maa­han­muu­ton tu­lo­ra­jan ki­ris­tys on ku­tis­tu­mas­sa kos­meet­ti­sek­si muu­tok­sek­si

kolumni: Vie­rai­den vaa­ti­mat­to­muus voi olla enemmän vai­vaan­nut­ta­vaa kuin toi­vot­ta­vaa

Kittilä-käräjät: Kit­ti­lä-ju­pa­kan kä­sit­te­ly jatkuu kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tuu­li­voi­ma vastaan ve­si­voi­ma

Rovaniemen päättäjissä on erikoista se, että Kemijoki ja sen viimeiset kosket ja kutupaikat voidaan tuhota (Sierilä), mutta tuulivoimaa ei hyväksytä muka sen aiheuttamien haittojen vuoksi. Muualla maailmassa jokia jo ennallistetaan ja patoja puretaan, mutta meillä häikäilemättömästi tuhotaan vähätkin vapaat alueet, mitä on vielä jäljellä.

Haluaisin tietää, mitä haittoja on tuulivoimassa. Eikö vesivoimalaitos aiheuta haittoja? Jotkin vanhemman polven eläjät haikailevat jopa Ounasjoenkin patoamisesta.

Kun haiseva ja ympäristöä likaava Kuusiselän kaatopaikka suljettiin, ei tilalle voitu ajatellakaan tuulivoimaa – enemmistöpäätös esti tämän. Kaupunki olisi tarvinnut jokaisen veroeuron, mutta joidenkin päättäjien mielestä tämä ei käynyt ”haittojen” vuoksi. Rovaniemellä ei ole sen koomin käyty todellista keskustelua tuulivoimarakentamisen puolesta ja vuosi vuodelta on menetetty miljoonia euroja. Mitkä puolueet tästä ovat vastuussa?

Vaalit tulossa, joten on hyvä ilmoittaa kantanne.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.