Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Tuttu ääni Mat­ka­kos­kel­la vaikeni toviksi – Tor­nion­joen ve­den­kor­keu­den mit­taus­lai­te rik­kou­tui

Rikkoutuneen mittauslaitteen tilalle tulee vaihtolaite syksyn aikana. Puhesyntetisaattorin lukema antaa soittajalle käsityksen Tornionjoen vesitilanteesta.

Valitsemaanne numeroon ei saada yhteyttä juuri nyt, operaattori kertoo. Matkakosken mittauslaite on rikkoutunut. Tornionjoen vedenkorkeuden kertovaan Matkakosken puhelinnumeroon on turha soittaa. Sen tietää myös torniolainen Osmo Uusi-Autti, jolle Matkakosken numeron valitseminen on tuttu juttu.

Perinteistä perhokalastusta harrastava Uusi-Autti soittaa vuoden ensimmäiset soitot Matkakoskelle toukokuun puolivälissä. Kun viikonloppu lähestyy, pitää vedenkorkeus tarkistaa.

– Tietää, mihin menee kalastamaan, sanoo Uusi-Autti, joka suuntaa vapoineen Tornionjoella johonkin Kattilakosken ja Tornion väliselle osuudelle.

– Kauempaa tuleville tämä on tärkeä kanava.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.