Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tut­ki­mus osoit­taa, miten rat­kai­se­vas­ti Ma­rin-il­miö vai­kut­ti edus­kun­ta­vaa­lien tu­lok­seen – Pro­fes­so­ri: Lindt­ma­nil­la vai­keuk­sia täyttää Marinin kor­ko­ken­gät

Keskiviikkona julkaistut tuoreet tiedot ennustavat sdp:lle vaikeita aikoja. Jopa neljännes vihreiden äänestäjistä siirtyi eduskuntavaaleissa sdp:n taakse. Nyt nämä äänestäjät ovat kenties valumassa takaisin.

Sdp:n vaalitulos huhtikuun eduskuntavaaleissa selittyi hyvin vahvasti Marin-ilmiöllä ja taktisella äänestämisellä. Tieto on erityisen mielenkiintoinen nyt, kun Sanna Marin (sd.) on saanut luvan luopua eduskuntatyöstä.

– Sanna Marin herätti pääministerinä ollessaan suurta julkista huomiota, ja hänen kansainvälinen vaikuttavuutensa oli ainutlaatuista suomalaiselle poliitikolle, Helsingin yliopiston valtio-opin professori Åsa von Schoultz sanoi keskiviikkona Helsingissä tuoreiden tutkimustietojen julkistuksen yhteydessä.

Marin-ilmiön laajuus ja vaikutus vaaleissa selviävät Helsingin ja Tampereen yliopistojen sekä Åbo Akademin politiikan tutkijoista muodostetun "tutkimuskonsortion" julkaisemista tiedoista.

Politiikan kommentaattorit ja eri tutkijat ovat tuoneet ilmiötä esille jo aiemmin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.