Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tur­va­pai­kan­ha­ki­ja­lap­set­kin var­hais­kas­va­tuk­seen

Laadukas varhaiskasvatus kaventaa lasten välisiä eroja oppimisessa ja ehkäisee syrjäytymistä. Jokaisella lapsella tulee olla tähän oikeus riippumatta vanhempien tilanteesta. Laadukas varhaiskasvatus on erityisen tärkeää niille lapsille, jotka syystä tai toisesta ovat haavoittuvassa asemassa.

Pitkittyneet turvapaikan hakuprosessit voivat kestää vuosia. Rovaniemellä olevat turvapaikanhakijalapset eivät pääse varhaiskasvatukseen, mikä ei ole lapsen, yhteiskunnan, eikä Rovaniemen koulujen etu.

Näiden lasten elämässä on jo useita riskitekijöitä. Haavoittuvassa asemassa olevien lasten on erityisen tärkeää päästä varhaiskasvatukseen heidän sosiaalisen kehityksen ja oppimisen kannalta. Pääsy varhaiskasvatukseen tukee myös lasten ja heidän perheidensä mielenterveyttä.

Paperittomuuden ei pidä olla peruste jättää lasta varhaiskasvatuksen ulkopuolelle. Turvapaikanhakijalapsilla ja paperittomilla on jo nyt oikeus osallistua perusopetukseen, joten ei ole syytä jättää näitä lapsia varhaiskasvatuksen ulkopuolelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.