Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Jääkiekko: Ro­Ki-maa­li­vah­ti Cody Porter lai­nal­le Tap­pa­raan

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Turkki vaatii Suo­mel­ta konk­reet­ti­sia as­ke­lei­ta Mad­ri­din muis­tion toi­meen­pa­noon – Na­to-par­la­men­taa­rik­ko: "Vai­kut­taa edus­ta­jiem­me käy­tök­seen ra­ti­fioin­nis­sa"

Suomi ja Ruotsi eivät ole vieläkään päässeet Turkin hampaista Nato-kokelaina. Naton parlamentaarisen yleiskokouksen seminaariin Helsingissä osallistuva Turkin delegaation varajohtaja sanoo, että maa haluaa kertoa odotuksensa myös Venäjälle suoraan. Ahmet Berat Çonkarin mukaan Turkin yhteydenpito Venäjään hyödyttää Turkin liittolaisia.

Helsingissä käynnissä olevan Naton parlamentaarisen yleiskokouksen kuuma aihe on edelleen Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys.

Jäsenyyden toteutuminen riippuu enää kahdesta maasta, Unkarista ja Turkista, joista jälkimmäinen on lähes alusta asti lyönyt kapuloita muuten nopeasti sujuneeseen ratifiointiprosessiin.

Kesäkuussa Madridissa Suomi, Ruotsi ja Turkki neuvottelivat kummankin Pohjoismaan jäsenyysprosessista ja Nato-huippukokouksen yhteydessä solmittiin kolmenvälinen sopimus.

Tuonkin jälkeen erityisesti Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on uhkaillut Suomen ja Ruotsin jäsenyyksien ratifioinnin hidastamisella tai kokonaan hylkäämisellä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.