Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Pääkirjoitus: Sää­ty­ta­lol­la esillä oleva ay-liik­keen ve­ro­etu­jen ka­ven­ta­mi­nen on tu­li­kuu­ma kysymys

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tul­va­suo­je­lu muut­tu­nut hä­tä­työk­si

Maapallon ilmaston äkillisiä lämpenemisiä on vuosimiljoonien kuluessa tapahtunut ennenkin. Niiden syitä ei kaikissa tapauksissa ole pystytty selittämään ehkäpä senkin vuoksi, että tapahtumien ajankohta on miljardien vuosien päässä.

Nyt meneillään olevan ilmastonmuutoksen osatekijäksi on osoittautunut ihmisen toiminta – lähinnä fossiilisten polttoaineiden maailmanlaajuinen käyttö niin liikenteen kun asumisenkin tarpeisiin. Kokonaistilanne maapallon osalta on jo todella huolestuttava, eikä varsinaisia ehdottomia toimenpiteitä ole saatu aikaan, koska eri kansoilla on toisistaan poikkeavat tarpeet toimeentulonsa turvaamiseksi.

Suomen vihreät on esittänyt kenties vakavissaan, että Suomi ryhtyisi esimerkin näyttäjäksi muulle maailmalle lopettamalla kertaiskulla fossiilisten polttoaineiden käytön. Suomen osuus päästöjen osalta on marginaalinen ja likiarvo on nolla. Maailman suurimmat fossiilisten polttoaineiden käyttäjät tuskin edes noteeraavat pienen Suomen edesottamuksia muutoin kuin korkeintaan säälinsekaisella hymyllä.

Toisaalta mikäli Suomi todella lähtisi toteuttamaan jo syntyessään kuollutta ajatusta, olisi se itsenäisen Suomen viimeinen temppu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.