Helle: Lapin Kansa keräsi asian­tun­ti­joi­den parhaat vinkit hel­teel­tä suo­jau­tu­mi­seen – näin pidät kotisi vii­leä­nä

pääkirjoitus: Ke­mi­jär­ven bio­ja­los­ta­mon ra­ken­ta­mi­sel­le ei ole vi­ra­no­mai­ses­tei­tä, mutta muita esteitä löytyy – suurin niistä on hank­keen hei­ken­ty­nyt us­kot­ta­vuus

Tilaajille

Tullia uhkaa mil­joo­nien eurojen ra­hoi­tus­va­je – Pää­joh­ta­jal­ta synkkä näkemys ra­ha­pu­lan seu­rauk­sis­ta

Pääjohtaja Hannu Mäkinen varoittaa Tullin toiminnan rapautuvan jatkuvan rahoitusvajeen seurauksena. Tarvetta olisi miljoonien eurojen tasokorotuksille. Apua ei ole luvassa EU:n elpymisvälineestä.

Puutteet teknologiassa ja jo käytössä olevan tekniikan vanhentuminen uhkaavat rapauttaa Suomeen tulevien tavaravirtojen valvonnan. Näin sanoo Tullin pääjohtaja Hannu Mäkinen.

Tulli on jäämässä muun muassa ilman hakemaansa noin 20 miljoonan euron tukea EU:n elpymisvälineen kautta Suomeen ohjautuvasta potista. Rahaa olisi Mäkisen mukaan käytetty teknologiaan, jota voitaisiin hyödyntää esimerkiksi verkkorikollisuuden tutkinnassa, hahmontunnistuksessa, biometriikassa ja poikkeavuuksien tunnistamisessa.