Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tu­li­pa­lo levisi Kuu­sa­mos­sa va­ras­tos­ta asun­to­vau­nuun, jossa nukkui kaksi ihmistä – pa­lo­mes­ta­ri: "Ai­nek­set oli pa­hem­paan, säi­käh­dyk­sel­lä sel­vit­tiin"

-
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos hälytettiin  Kuusamon Liikasenvaarantielle keskiviikon vastaisena yönä vähän ennen kello yksi.

Vapaa-ajan mökin 40-neliöinen ulkovarasto oli tulessa. Palo oli levinnyt lähellä olleeseen asuntovaunuun ja uhkasi myös mökkiä.

Asuntovaunussa oli nukkunut kaksi henkilöä. He ehtivät poistua vaunusta ennen palon leviämistä. Läheisessä mökissä yöpyi kuusi henkilöä.

Pelastuslaitoksen neljä yksikköä kiiruhtivat Käylän kylään. Varastorakennus ja vaunu olivat liekkien vallassa. Ne tuhoutuivat palossa.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi viereisen mökin suojaaminen. Tulipalon lähellä olleet traktori ja pari autoa vaurioituivat kuumuudesta, muun muassa muoviosat sulivat.

Pelastuslaitos sai kuitenkin estettyä palon leviämisen mökkiin ja ajoneuvojen tuhoutumisen.

Päivystävä palomestari Lassi Tolonen kommentoi, että tulipalossa oli ainekset pahempaan, nyt selvittiin säikähdyksellä. Henkilövahinkoja ei syntynyt.

Pelastuslaitoksen viimeinen yksikkö lähti palopaikalta aamuneljän aikoihin.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.