kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Tule hyvä kakku eli ihanan tahmeat mu­ta­ka­kut – valitse suklaa huo­lel­la, koska se on mu­ta­ka­kun tärkein ai­nes­osa

Kun leivot klassisen kahvilla maustetun mutakakun, tulee taatusti hyvää. Kaikissa mutakakuissa on kosteaa suklaisuutta ja yksinkertainen ulkomuoto.

Mutakakku kätkee tyypillisesti sisäänsä suklaata, sokeria, kaakaota, voita, munia ja kahvia. Ja usein tätä täydellisen tuhtia suklaakakkua riittää vain yksi pala taltuttamaan makeanhimon. Helppotekoista mutakakkua voidaan pitää jälkiruokapöydän modernina klassikkona.

Ruotsissa mutakakku tunnetaan nimellä kladdkaka, jonka resepti on useimmiten kaikkein yksinkertaisin ja helpoin. Ja helppoudesta huolimatta ihanan tahmainen. Suklaaversioon tulee usein pelkkää kaakaojauhetta eikä ollenkaan suklaata.