Tors­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Ko­la­ris­sa yksi uusi ko­ro­na­tar­tun­ta, Suo­mes­sa on annettu yli mil­joo­na ro­ko­tean­nos­ta, kaksi uutta ko­ro­na­vi­ruk­seen liit­ty­vää kuo­le­man­ta­paus­ta ra­por­toi­tu

14. 32 Lapin sairaanhoitopiirissä yksi uusi koronatartunta

Kolarissa on keskiviikon jälkeen todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta todettiin ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä, joka on saanut tartunnan Lapin ulkopuolelta.

Kuluvalla viikolla Lapin sairaanhoitopiirin alueella on todettu yhteensä viisi tartuntaa.

14. 27 Yli miljoona annosta koronarokotteita annettu

Suomessa on annettu nyt yli miljoona annosta koronarokotetta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Pääministeri Sanna Marin (sd.) kuvasi asiaa Twitterissä upeaksi uutiseksi.

– Tämä on hyvä uutinen, sillä jo yksi annos mitä tahansa Suomessa käytettävää koronarokotetta antaa hyvän suojan vakavaa koronavirustautia vastaan, kommentoi puolestaan THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek tiedotteessa.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt yli 927 600 suomalaista. Toisen annoksen on saanut 88 855 suomalaista.

Rokotuskattavuus ensimmäisen annoksen osalta on noussut 16,7 prosenttiin. Toisen annoksen osalta kattavuus on 1,6 prosenttia.

Rokotustahdin odotetaan kiihtyvän kesän lähestyessä. THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio kertoo tiedotteessa, että kaikissa kunnissa pystytään nostamaan rokottamiskapasiteettia, kunhan rokotteita saapuu Suomeen suurempia määriä.

Seuraavien kolmen viikon aikana rokotteita on tulossa Suomeen noin 200 000 annosta joka viikko.

14.26 Suomessa on raportoitu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta

Suomessa on raportoitu kaksi uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Sairaalahoidossa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi yhteensä 264 ihmistä, joista 52 on tehohoidossa.

Yhteensä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liitettyjä kuolemantapauksia on Suomessa raportoitu 846 kappaletta.

Aiemmin THL kertoi, että tänään on todettu 654 uutta koronavirustartuntaa.

11.02 Rakennusalan työntekijöillä on suurin riski sairastua koronaan

Rakennusalan työntekijöillä on ammattiryhmistä nyt suurin riski sairastua koronaan. Näin kertoo Helsinki Graduate School of Economics -tutkimusyksikön raportti. Vielä viime vuoden keväällä ja syksyllä suurin sairastumisriski oli terveydenhuollon työntekijöillä.

11.00 THL:n Salminen: Suomessa raportoidaan tänään 656 uutta koronatartuntaa

Suomessa raportoidaan tänään 656 uutta koronavirustartuntaa, kertoo johtaja Mika Salminen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL). Hänen mukaansa parin viikon seuranta osoittaa, että tapausmäärät ovat hienoisessa laskussa.

THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön mukaan annetut suositukset ja rajoitustoimet sekä ravitsemisliikkeiden sulku vaikuttavat hidastaneen epidemian kasvuvauhtia. Rajoitustoimien vaikutukset tapausmääriin näkyvät viiveellä, ja tartuntoja todetaan edelleen paljon.

Viime viikolla koronavirustapauksia todettiin edellisviikon tapaan eniten työikäisillä ja erityisesti 20–29-vuotiailla.

Länsi-Pohjassa ei uusia koronatartuntoja

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ei ole todettu uusia koronavirustapauksia keskiviikon jälkeen.

Virusmuunnoksia on Meri-Lapissa todettu alle viisi tapausta. Niihin liittyvät tartuntaketjut on jäljitetty ja saatu sammumaan.

Tiedotustilaisuus koronatilanteesta

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitävät torstaina 1. huhtikuuta kello 10–10.45 tilannekatsauksen, jossa käsitellään tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti.

Lisäksi käydään läpi rokotustilannetta ja rajojen terveysturvallisuutta.

Tilannekatsauksessa ovat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja osastopäällikkö Jari Keinänen STM:stä sekä johtaja Mika Salminen THL:sta.