Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Pääkirjoitus: Vii­mei­nen­kin hy­väk­syi, Na­to-kat­se nyt pi­kai­ses­ti Suomen rooliin puo­lus­tus­lii­tos­sa

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Tornion kau­pun­gin­hal­li­tus antoi siu­nauk­sen­sa Ro­va­vaa­ran tuu­li­voi­ma­puis­tol­le – suun­ni­tel­mis­sa on kym­men­kun­ta voi­ma­laa

Tornio käynnistää Rovavaaran tuulivoimapuiston osayleiskaavamuutoksen. Asiasta päätti kaupunginvaltuusto maanantaisessa kokouksessaan.

Kaisajoen pohjoispuolella sijaitsevalle Rovavaaran alueelle suunnitellaan noin kymmentä uutta tuulivoimalaa. Suunnittelijana on Tornion Tuulivoima oy. Hankkeelle on saatu myös Puolustusvoimien lupa.

Liisa Koivisto (kesk.) esitti, että kaavamuutosta ei käynnistettäisi. Koiviston esitystä kannattivat perussuomalaisten Vilho Tikkanen ja Jari Hast. Äänestyksessä Koiviston esitys sai kahdeksan ääntä ja pohjaesitys 33.

Hankealueen kokonaisala on noin 1 300 hehtaaria. Alue on kokonaisuudessaan metsätalousaluetta, joka on ollut merkittynä yleiskaavassa maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi. Tornion Tuulivoima on tehnyt maanvuokrasopimuksia on noin 200 hehtaarille ja lisäksi sovittuja allekirjoitettavia sopimuksia on 400 hehtaarille.

Alue asetettiin Tornion Tuulivoiman ehdotuksesta rakennuskieltoon viideksi vuodeksi hajarakentamisen ehkäisemiseksi, suunnittelurauhan takaamiseksi ja kaavoitustyön etenemisen varmistamiseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.