Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mainos : Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Tornion juh­la­vuo­den lei­vok­ses­sa maistuu tyrni

-

Juhlavuoden leivoskilpailu järjestettiin osana Tornion lähestyvää 400-vuotisjuhlavuotta.

Kilpailun tarkoituksena oli innostaa leipurit ideoimaan juhlavuodelle oman nimikkoleivoksen. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Tornion kaupungin ja Ammattiopisto Lappian elintarvikeala kanssa.

Kilpailun säännöissä arviointiperusteina olivat maku, ulkonäkö, teemanmukaisuus ja tuotantoon soveltuvuus. Teeman osalta arvioinnissa oli leivoksen soveltuvuus juhlavuoden leivokseksi, sen alueellisuus sekä kotimaisten raaka-aineiden käyttö.

Kilpailuun osallistui yhteensä 18 reseptiä, joista raati valitsi finaaliin viisi. Kaikki finalistit olivat käyttäneet aikaa ja vaivaa upeiden leivosten suunnitteluun.

Finalistileivoksien raaka-aineina oli käytetty monipuolisesti alueemme marjoja: mustikkaa, hillaa, puolukkaa, karpaloa ja tyrnimarjaa. Raati valitse maistelukierroksen jälkeen lopulta yksimielisesti leivoskilpailun voittajaksi Eerika Myllynevan suunnitteleman tyrnileivoksen. Leivos ihastutti niin hienolla maullaan kuin viimeistellyllä

ulkonäölläänkin. Leivoksessa on otettu huomioon paikallisuus ja leivos soveltuu tuotantoon. Kaikki viisi finalistia saavat palkinnoksi Tornio-tuotepaketin. Voittaja saa lisäksi 400 euron lahjakortin valitsemaansa torniolaiseen liikkeeseen.

Kilpailun voittajaleivoksen resepti luovutetaan kaikille vapaaseen käyttöön.