pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tornio ju­lis­taa van­tus­ki­san – voit­to­suun­ni­tel­man teh­neil­le pal­kin­nok­si lah­ja­kort­te­ja

Eniten ääniä saaneiden vanttuiden suunnittelija palkitaan 200 eurolla.
Eniten ääniä saaneiden vanttuiden suunnittelija palkitaan 200 eurolla.
Kuva: Elina Holanti

Millaiset olisivat sinun Torniosi näköiset vanttuut? Tornion kaupunki haluaa juhlavuoden kunniaksi nostaa paikallisia käsitöitä ja niiden harrastamista esille ja järjestää yhdessä Tornion käsityöharrastajien kanssa kaikille avoimen vanttuiden suunnittelukisan.

Omintakeinen idea suunnitellaan vanttuiden suunnittelupohjalle väreinä, pintoina tai kuvioina, joten kisaan osallistuminen ei vaadi kutomistaitoja. Kilpailun voittajasuunnitelma luovutetaan kaikille vapaaseen käyttöön.

Osallistujia pyydetään suunnittelemaan vanttuut, jotka ilmentävät Torniota tai torniolaisuutta persoonallisella ja raikkaalla tavalla. Suunnitelma tulee nimetä ja mukaan tulee laittaa nimi sekä yhteystiedot. Suunnitelman yhteyteen tulee laittaa myös lyhyt kertomus siitä, mikä vanttuiden suunnittelussa on inspiroinut. Jos osallistujalla on taitoa kutoa suunnitelmansa vanttuiksi, sen voi tehdä ja liittää suunnitelman yhteyteen kuva valmiista vanttuista. Suunnitelma tulee lähettää kisaan 28.2.2021 mennessä osoitteeseen: kulttuuritoimisto@tornio.fi tai postilla Keskikatu 22, 95400 Tornio.

Valmiin pohjan suunnittelulle voi ladata tornio.fi/tornio400 –nettisivuilta tai noutaa Rajalla kauppakeskuksen ilmoitustaulun esitetelineestä.

Raati kokoontuu valitsemaan kisaan osallistuneista malleista finaaliin viisi, joista yleisö äänestää voittajan. Voittaja julkaistaan Tornio-päivillä ja palkitaan 200 euron ja loput finalistit 50 euron lahjakorteilla. Lahjakortit käyvät finalistin valitsemaan torniolaiseen liikkeeseen. Kilpailuraati ottaa arvioinnissa huomioon seuraavat asiat: mallin

toteuttamiskelpoisuus, ulkonäkö ja teemaan sopivuus.