Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Tilaajille

Tornio ja Salla saivat val­tion­avus­tus­ta kir­jas­to­au­to­jen han­kin­taan opetus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riöl­tä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kirjastoautojen hankintaan miljoona euroa. Valtionavustusta myönnettiin yhdeksälle kunnalle: Torniolle, Sallalle, Haapajärvelle, Ilmajoelle, Kurikalle, Nurmekselle, Sieville, Suomussalmelle ja Tammelalle.

– Kirjastoautoilla on pitkien etäisyyksien Suomessa merkittävä rooli lukemisen ja kulttuurin tarjoajana. Pyörillä kulkevat kirjastot tuovat lukemista ja elämyksiä usein sinne, missä muita kulttuuripalveluja ei ole. Monissa kunnissa erityisesti lasten ja perheiden lukemisharrastus on kirjastoautojen varassa, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

– Kirjastoautoihin liittyy lisäksi sosiaalinen merkitys, koska kirjastoautot ovat tarjonneet ihmisille kohtaamispaikan, jossa on voitu vaihtaa kuulumisia, Saarikko jatkaa.

Avustusmyönnöt perustuivat tarveharkintaan. Tärkeimpinä kriteereinä oli kirjastoautotoiminnan merkitys kirjastopalvelujen saatavuuteen auton toiminta-alueella ja nykyisen kirjastoauton ikä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.