Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Tornio ja Haa­pa­ran­ta tii­vis­tä­vät kult­tuu­ri­yh­teis­työ­tään muun muassa yh­den­ver­tai­suus­hank­keen kautta

Tornion ja Haaparannan kaupunkien kulttuuritoimet lisäävät yhteistyötään osallistumalla Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus -hankkeeseen. Yhteinen julkisen taiteen opas ja Haaparannan kahdeksasluokkalaisten vierailut Aineen taidemuseoon ovat myös suunnitteilla.

Parin vuoden hiljaisen jakson jälkeen Tornion ja Haaparannan välillä vaikuttaa olevan patoutunutta yhteistyön tarvetta, ainakin kulttuurin saralla. Koneen säätiön rahoittama Tilaa taiteilijuuteen -hanke, jonka tavoitteena on kohentaa vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuutta, on uusista yhteistyökuvioista yksi, mutta ei ainoa.

Hanketta johtaa suomalainen Kulttuuria kaikille -palvelu. Aineen taidemuseo ja Haaparannan kaupunki toimivat yhteistyökumppaneina toteuttaen neljä residenssijaksoa vammaisille ja viittomakielisille taiteilijoille Torniossa ja Haaparannalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.