lumivyöry: NRK: yksi kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa – ­hen­ki­löl­li­syys ei vielä sel­vil­lä

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tomi Adeyemi kir­joit­taa, jotta myös tum­ma­ihoi­set voi­si­vat sa­mais­tua fan­ta­sia­kir­jo­jen pää­hen­ki­löi­hin – Esi­kois­teok­sen elo­ku­va­oi­keu­det myytiin jät­ti­sum­mal­la Hol­ly­woo­diin

Yhdysvaltalaiskirjailija halusi näyttää lukijoille, kuinka kieli voi olla ihan yhtä loukkaava, halventava ja ahdistava sortamiskeino kuin fyysinen päällekäyminenkin. "Vuodatin monta kyyneltä kirjoittaessani tätä kirjaa ja vielä monta kyyneltä lisää hioessani tarinaa lopulliseen muotoonsa. Nyt kirja on sinun käsissäsi, mutta tiedän että kaikkia kyyneleitä ei ole vielä vuodatettu", 26-vuotias Tomi Adeyemi sanoo.

Kirjailija Tomi Adeyemi, 26, tietää, miltä tuntuu pelätä. Ja miltä tuntuu, kun pelko jäytää sisintä niin syvältä, ettei syvemmälle enää pääse.

– Jos yksikin ihminen lukee tarinani ja tuntee piston sydämessään tai mielessään, silloin olen onnistunut omalta osaltani muuttamaan asioita, jotka tuntuivat liian musertavilta.

Adeyemin kansainvälinen menestyskirja Veren ja luun lapset on käännetty jo kymmenille kielille. Trilogian elokuvaoikeudet on myyty Hollywoodiin, vaikka kirjasarjasta on ilmestynyt vasta sen ensimmäinen osa.

Fantasiakirja on huiman suosionsa lisäksi erityinen myös siksi, että kirjan kaikki hahmot ovat tummaihoisia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.