Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Toi­mi­tus­joh­ta­ja siirsi lap­pi­lai­sen ra­ken­nus­ura­koin­ti­yh­tiön varoja it­sel­leen – ai­heut­ti yhtiön mak­su­ky­vyt­tö­myy­den

Lappilaisen rakennusurakointiyhtiön toimitusjohtaja on tuomittu Lapin käräjäoikeudessa törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Tuomittu siirsi itselleen yhtiön varoja ja aiheutti toiminnallaan yrityksen maksukyvyttömyyden ja sitä myötä yrityksen konkurssin.

Teot tapahtuivat vuosien 2017–2021 välisenä aikana. Käräjäoikeuden mukaan tuomittu mies siirsi itselleen yrityksen rahoja ilman hyväksyttävää syytä reilut 48 000 euroa.

Mies kiisti syytteen. Hän myönsi kyllä siirtäneensä varoja, mutta ne olivat hänen mukaansa olleet palkkaa ja kulukorvauksia, jotka oli laitettu kirjanpitäjän ohjeiden mukaan osakaslainaksi. Kuitteja kulukorvauksista ei kuitenkaan tahtonut löytyä kirjanpitäjän pyynnöistä huolimatta.

Hänen mukaansa yhtiön taloudellinen tilanne oli heikentynyt vasta vuonna 2019 urakkariidan ja siitä saamatta jääneiden varojen seurauksena.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi