tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Kolumni
Tilaajille

Toi­mit­ta­jal­ta: Ro­va­nie­mi sai huo­mau­tuk­sen las­ten­suo­je­lun puut­teis­ta – aut­taa­ko 600 euron pal­kan­ko­ro­tus so­siaa­li­työn­te­ki­jöi­den rek­ry­toin­nis­sa?

Jokainen vuonna 2012 uutisia seurannut muistaa Vilja Eerikan. Hän oli 8-vuotias tyttö, josta oli tehty useita lastensuojeluilmoituksia ja joka lopulta koki väkivaltaisen kuoleman, kun hänen isänsä ja isän naisystävä surmasivat hänet.

Vilja Eerikan kuolema havahdutti suomalaiset pohtimaan lastensuojelun tilaa ja viranomaisten toimintaa. Aiheesta käynnistettiin useita selvityksiä, joiden tuloksena esitettiin monia erilaisia toimenpiteitä.

Valitettavasti kymmenessä vuodessa paljonkaan ei ole muuttunut. Tätä mieltä on muun muassa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen, joka on todennut, että Suomessa ollaan hyviä tekemään erilaisia strategioita, mutta huonoja viemään niitä käytäntöön.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.